12 Ağustos 2010 Perşembe

sportif direktörlük mü?teknik direktörlük mü?

çok uzatmayalım benimkisi her zamanki gibi aklıma gelen bir öneri. ama olma ihtimali az değil yok gibi.ancak olsa ne güzel olurdu diyen de zamanla artacak bence.
belli ki geçen sen başında sportif direktör olan aykut kocaman bu görevi değil asıl olarak teknik direktörlük görevini almak istiyordu. ama yönetim hemen güvenemedi kendisine ve şampiyonluklar konusunda tecrübeli daum tercih edildi. Transferler yönetimden, hoca daum, ayut vitrinde kukla pardon manken. Yönetimin söylemlerinin avukatı olacaktı anlaşılan. Tabi sonuç hüsran olunca her zamanki gibi başkan zamanı öldürdü, daum yolcu, hoca belli değil(en azından biz öyle biliyorduk galiba), transfer yok, altyapıdan da messiler gelmeyeceğine göre takım allaha emanet.
teknik ekip fecaat. alt liglerde bile cv'lere yazılacak hiç bişi yok. aykut kocamanın hocalığı orta sıra takımlarında geride rakibi iyi tut, sağlam defans yap, sonra kontra....
eee yıllarca bu mantıkla çalışan hocadan bir anda barcelona bekleyemezsiniz guardiola yaptığı gibi. adam en azından alt yapı takımlarında da aynı sistemi oynatıyordu.
ewet yine uzattım.
Sonuç:şenol güneş kimilerince sevilir, kimilerince eleştirilir ama yinede ülkemiz futbolunda saygın bir isimdir.çok büyük emekleri vardır.geçen sezon başında fenerbahçe’yi örnek alan trabzonspor ünal karamanı sportif direktör yapmış fakat sonuçlar felaket olunca şenol hoca teknik direktör olmuştu hekesin bildiği gibi.peki şenol hoca yardımcısı olarak kimi seçmişti.ünal karaman. ünal karaman gelecekte büyük hoca olur mu bilinmezi geleceği bırakın şuan için şenol hocaya nasıl bir katısı vardır o da meçhul. işte benim çözümüm.
hani fenerbahçe tv'de diyor ya hem sportif direktör hem de teknik sorumlu. Sportif direktör aykut kocaman derhal takımın başına bu takımın ağırlığını kaldıracak bir hoca bulsun getirsin.
bu hocada tesadüf ilkeleri için takımından istifa eden, başarıları yine herkesçe bilinen Martin O'Neill olsun. eee yanına da ülkemizi bilen bir hoca lazım. oda e hadi belki kendisini geliştirir umudu ile kendisi olsun. üç sene midir beş mi bilmem, (çünkü bir takımı en az beş yıl çalıştırıyor adam)sonrada alsın kendisi çalıştırsın takımı(tabi kendini geliştirdiyse eğer).ama bu sene değil. artık transfere gelir sıra sonrasında. tabi geç kalındı ya orası da başka konu. bir santrafor, bir orta saha, bir defans bence. herkese göre değişir tabi.

Hiç yorum yok: