21 Eylül 2010 Salı

çelişki

yer fb şükrü saraçoğlu stadı.tarih 19 eylül 2010.maç fb-bjk
dakika 85. bobo ceza alanına girer girmez kaleci volkan tarafından düşürülüyor ve karar penaltı.
e olabilir zaten volkan'ın bir kontrolsüz hareketi var. benim sorguladığım şey penaltı kararı değil zaten. tam kazandık derken maç berabere bitmiş, moral bozulmuş dalgın bir şekilde kanalları dolaşırken gördüğüm şey. bu arada bir sürü şeye kızmışım kendi kendime, aykut kocaman'a, futbolculara, takımı bu kadar antipatikleştirip fb evinde bile gözünü kırpmadan feneri hakemlere ezdiren yöneticilere. Devam eder gider böyle, hep söylüyoruz ama hiç değişmiyor senelerce.(ne yapabileceksem oturduğum yerden onu da bilmiyorum ya.)
Neyse maç bitmiş öyle ya da böyle güzel mücadele var. Futbol adına konuşulacak şeyler var ama benim takıldığım ve daha çok kızdığım şey daha önce televizyon başında yaşadığım hüsran. kanaltürk yorumcularının saatlerce kuyruk yaralarının acısını çıkartma çabaları ve programı yöneten kişinin çanak soru ve yönlendirme çabaları.
Bir süre sonra konu nihayet futbola geliyor ve maç içinde futbol ile ilgili her şey bitti konuşulacak penaltı pozisyonu tartışılıyor. Eski hakem ve şimdinin spor yorumcusuna göre hareket yüzde yüz penaltı ve volkan kırmızı kart görmeli. Karar idam.
Aynı yorumcunun geçen sene, yayıncı kuruluştaki dönemlerinde Fenerbahçe lehine benzer durumlardaki yorumu aklıma geldi ve işte filmin koptuğu yer. Eminim sizlerde hatırlayacak ve bana hak vereceksinizdir. Atıyorum pozisyonun içindeki adam semih ve ya inandırıcılığı onlara göre daha az olan kazım vesaire. İsim önemli değil. Önemli olan izleyenlerin nasıl medya aracılığı ile yönlendirildiği. O yorumcu ne diyecekti biliyor musunuz? Sarılı futbolcu yani kazım kalecinin geldiğini fark ediyor ve sol ayağını kullanarak kalecini üstünden atlayıp geçebileceği halde daha sağ ayağını yere koyar koymaz kendini bırakıyor devam.
İşte sözün bittiği yer. Defalarca kez bu yorumu dinledim ben. ve o arkadaşın işaretlemeleri yüzünden lugano, kazım, emre, kezman neyse bir sürü futbolcumuz problemli olarak nitelendi ve yaptıkları sıradan müdahaleler bile kartlık oldu. Ama fenerli futbolculara atılan tekmeler bile görülmedi. işte burada yönetimin devreye girmesi gerekiyor bence. Ne yaparlar bilemem artık ama şu kamuoyunda bi şekilde sempatik hale getirilmesi gerekiyor bu takımın. Tabi sevimsiz olmanın kendi içinde sebepleri de var ama daha çok dışardan ve medyadan. Sonuçta her iki durumunda çözülmesi önemli bence başarı için.

2 yorum:

fenerlihüseyin dedi ki...

" Çelişki" diyerek oldukça iyiniyetli bir başlık atmışsınız .
Bence " kasıt" daha uygun bir kelime ...
Bu yorumlar bilerek yapılıyor.
Geçen bene İBB maçında topa ayağını uzatıp vuramayıp rakibin baldırına taban basan Aleks'e çıkan kırmızı kartın rahatlığı Kadıköy'de Volkan'ın omzuna basılan tabana sarı bile çıkmamasına sebep oluyor.
Bu rahatlık asıl sorunumuz .
İsteyen Fenerbahçe'liyi sahada dövüyor bir şey olmuyor ; rakip TD , bakan vb Fenerbahçe'yi şike yapmakla suçluyor bir şey olmuyor .
Asıl sorun bu !

shadowturk dedi ki...

bütün intibaları değiştirip takımı kamuyounda sempatik hale getirmek için bizim yönetimimiz uyanması lazım önce ama onlarda biliçlimi, bilinçsiz mi bilmem ama rakiplerin ekmeğine yağ sürüyor ve taraftar dövünüp duruyor sadece.