17 Aralık 2018 Pazartesi

sadece üzüntü

19 Ağustos tarihinde forvete Slimani'yi yazmışım. Herkesten özür dilerim kendisine güvenip bugünlere lanet okuttuğuma. Eldeki oyunculara göre yapmışım ama bari transfer deseydim. Adam alıyor 4m€, atmasa da tuzu kuru, alıyor parayı. O atamayınca kaleci tutamayınca hoca ne yapsın oluyor. Ama oda oynatmasın be kardeşim. Cocu Slimaniye güvenerek hata etti,  kaç maç kötü oynansa da takım, o atsa maçlar alınabilirdi, olmadı, Cocu gitti. Hadi Cocu gitti, Koeman da bi değişiklik yok, Valbuena hamlesi dışında. Tek başına o da yetmedi, Koeman'da gitti. Belli ki kimsenin amacı Fenerbahçe'nin başarısı değil. Herkes maaşını alıp, başarısız olunca da kovulmak ve tazminatı alıp tüymek peşinde. Bu vesile ile araştırmacı gazeteci, çok bi her konuda otorite duayenlere bu konuda kafa yormalarını salık veriyorum. Spor kamuoyunu nasıl sözleşme yapılır konusunda yönlendirsinler. Benimde çok fikrim var ama etkim yok ne yapayım. Ha kabul etmezler denir peşinnen. Kabul etmezler ise getirme zaten o adamı kardeşim.

Gelelim Ersun hocaya. Sonda başlayayım, hemen bir maçta adam ne yapsınlar yazılıyor taraftarlar arasında, ama maalesef takım taraftar sayesinde bu durumda ve maalesef başkanda bu konuda acemi davranıyor. Hiç unutmayacağım bir durum var Bursa'nın şampiyon olduğu 2009-2010 sezonunda. 2. yarıda ki FB-Bursa maçı fener 2-1 önde iken taraftar bağırıyor Guiza dışarı, Semih içeri...Aslında realist adam Daum ama gaza mı geliyor nedir, sahada her yere koşturan, rakibe basan Guiza'yı alıyor. Genç semih sahada. Maçın son dakikalarında iki gol ve maç kaybediliyor, sadece maç değil şampiyonluk kaybediliyor bence o maçta. O sezon ile ilgili başka şeylerde söylenir ama şimdinin konusu değil. Gelelim bu sezona. Sezon başında aslında oyun taktiğini sevmesem de en azında bir sezon daha Aykut Kocaman kalmalıydı belki ama büyük bir destekle seçilen başkan taraftarı karşısına almak istemdi ve yollar ayrıldı. Hata 1. Cocu geldi, geldi ama oyun ve sonuçlar tatmin edici olmayınca, taraftar Cocu'yu sevmedi ve maçlarda Ersun diye tezahüratlar başladı. Bu durum başkanı zor durumda bıraktı aslında taraftar haklı ve ya haksız önemli değil. Sonuçlar kötü olunca Cocu'ya güle güle ama yardımcıları ile devam dedi başkan. Hata 2. Olacaksa zaten Cocu ile olacaktı, daha niye zaman kaybediyorsun yardımcıları ile devam ederek. Getir yurt dışından bir adamı hemen, sürüncemede bırakma. Yine beklemeye geçildi ve yine taraftarın istediği oldu Ersun hoca takımın başında.

Taraftar yine kazandı. Görüleceği üzere taraftar hep kazanıyor ama mütemadiyen takım kaybediyor. Neyse.

Gelelim Ersun hocaya. Evet iki günde ne yapsın adam. Kondisyon mu yüklesin, moral mi aşılasın, güven mi kazandırsın. Kimsenin düşünemediği taktik icat edip rakibi afalattsın. Ne bileyim şapkadan  tavşan mı çıkartsın şu yetersiz sakatı, kadro dışısı, cezalısı çok takıma. Kendi adıma hiç birisini beklemiyordum, takımı iştahlı oynatması dışında. Ama en az 2 m€ muadili para kazanacak bir hocanın, ki takım çalıştırmadığı zamanlarda yayıncı kuruluş yoruculuğu yapan yani ligi bilen ve buraların kurdu bir hocanın, sezon başında beri takımın başında hoca olarak çıkanlardan farklı birşeyler ortaya koyması da gerekirdi diye düşünüyorum. Kadro dışılar le ilgili elbetteki idari bir şeylerde vardır ama bu kadar baskı ve teveccühle gelmişsin hemen icraatı yap. bir kaç hafta sonra yapman bir şey kazandırmaz takıma. En azında yedek kulübende hamlen olurdu. Harun'un kaleciliğini beğenmeyen birisi olarak Volkan'ı affedip kaleye koymak haksızlık olurdu ama orta alan için alternatifin olurdu en azından. Ayrıca eldeki en iyi kadrıyu sahaya sürmene bir şey demem ama mevkiler hakkında fikir üretmemene kızarım. Bugüne kadar sağ oynatılan ve sağ açık da takıma ne ofansif, ne defansif hiç bir katkısı olmayan Ayew'i oraya koymak nedir. Belli fiziksel handikapları olan Ekici ve Valbuena'yı ofansda yeteneklerinden yararlanmak için oynat ama defans da orta ve solu kapatsın diye tahtaya yerleştirince ne farkın kalıyor Cocu'dan. Evet istediğim şey ile maça başladın iştahlı saldırgan, ama kurt hoca denge sağlamasını da bilir. Maç içinde aktif dinlenme yaptırmasını bilir. Değilse pil bir yarıda biter. Sonra istenmeyen Aykut Kocaman, istenmeyen Cocu, istenmeyen Koeman'ın yaptığını yapınca ne farkın kalır, Ver topu rakibe ki rakip iki alt ligde anca oynar kanımca ve otur seyret takımı. Kenardaki hocanın kim olduğunu bilmesem ve şu değişiklikleri görsem Cocu diye küfrederdim. Bunun için mi istedi taraftar seni, bende seyrediyorum televizyon başında. eee takım kapasitesiz, eeee takım eksik, eee şu bu... bir fark ortaya koy be kardeşim. Yaşlanan Mourinho'ya benzeme. Slimani'nin atanını bulacaksın, Harun'un tutanını bulacaksın sonra gelsin başarı. Biri atsa, biri tutsa zaten Cocu gitmezdi.

Hiç yorum yok: