15 Haziran 2010 Salı

proje

bu aralar sürekli yeni fikirler geliyor aklıma, dünya kupasının kalite yoksunu maçlarını izlerken. üstüne bi dünya masa başı haber de cabası. beynimiz çorba oluyor.
neyse bugünkü fikrim hasan ali atasoy'un yazısını okurken son halini aldı. futbol takımı başarısız. ewet başarısız. belki avrupa veya dünyanın başka ülkesinde olsa başarı olarak nitelendirilebilir ancak ülkemizde değil elbette. ewet ligde ve kupa da şampiyonluklar bir maça sıkıştı ve sezonun en önemli iki maçıda aynı takıma karşı kaybedildi ve sonuç hüsran. o zaman fatura kime kesilecek. teknik direktöre mi? futbolculara mı? yönetime mi? başkana mı? taraftara mı? medyaya mı? bilmem ama başkan faturayı daum'a kesti orası kesin, son üç teknik direktör de olduğu gibi. bilmem belkide akıl hocaları öyle uygun gördü. ama sonuçta daum'da gidecek ve külli para tazminat ödenecek.
bu para öyle yada böyle ödenecek, hatta sözleşme feshedilip yollanırsa çarpı iki olacak ve artı olarak ekibinin parasıda ilave edilecek. madem kasadan bu para çıkacak çarpı iki olmasın, daum yollanmasın. adı scout mu olur ne olur bilmem sembolik de olsa bir ünvan verilsin ve adam klüp bünyesinde kalsın. hatta başkanın akıl hocası daum olsun. alaattin metin veya cemil turan olacağına. futboldan onlara göre daha iyi anladığı kesin. yardımcıları mı onlarda yeni gelecek hocanın ekibinde kalsınlar. istemiyorlar mı? istifa edip gitsinler. fark etmez. her iki durumda da klüp karlı çıkmasa bile, zararda etmeyecektir.

Hiç yorum yok: