8 Mayıs 2010 Cumartesi

transfer

Fener maçlarını nasıl izliyorsunuz bilmiyorum ama ben bazen zevk alıyorum ama maç içinde bazı anlarda genellikle ızdırap çekiyorum ve şu adamın yerine şu olsa gibi şeyler aklıma gelmiyor değil. hangi fenerliye de sorsanız benim gibi düşünüyordur. Takım da aykut kocaman'ın yapabileceği en faydalı iş olacak olan transfer komitesi(gazetelerde böyle anılırdı geçmişte) koordinatörü görevine faydamız olsun. Tabi önce takım hangi sistemle oynamalı ve bu sistem için nasıl futbolcular seçilmeli, bu futbolcu takımda mevcut mu? Değil mi? Mevcut ise eyvallah ama yoksa kimler olmalı. Yerli mi olmalı, yabancı mı olmalı. Sonuçta kim kalmalı, kim gitmeli. Ve hangi mevkilere takviye yapılmalı. Hepsi sıradan bir taraftarın boyunu aşan ve bilimsel olarak yapılaması gereken şeyler ama biz de fikrimizi beyan edelim.
Öncelikle mevcut takımdan problemli olanlar ve para edip talibi olanlar acil gönderilmeli. Kalanların ücretleri Türkiye şartlarında düşürülmeli ve mutlaka maç başı ve prim olarak ödenmeli. Kabul etmeyenlere hemen güle güle denmeli. Bundan sonra takımı kuracak olursak, benim sistemim en uçta guiza gibi dolaşan değil luca toni gibi ömer üründül söylemi ile nokta santraforlu 4-2-3-1 ve bu sistem içinde defansın göbeği, orta sahanın göbeği ve santrfor tecrübeli ve yabancı olmalı diye düşünüyorum. Onlara takviye olarak yetenekli ve hırslı yerli olabilir. Bunlar yüksek rakamlarla iç piyasadan transfer olarak değil, ya altyapıdan ya da Avrupa da yetişmiş Türk sporcular olabilir(eskiden olduğu gibi ilk fener bulur getirirdi).

Sonuçta önce kim gitmeli. Taraftar, medya, kamuoyu ve bence takım içinde de sorunlu olduğunu düşündüğüm emre belözoğlu, kazım ve bilica olmamalı bu takımda.Guiza için denecek bişey yok galiba.semih olduğu sürece bu gazeteler yazacak. artık avrupaya mı gider, rakiplere bilmem ama olmasın artık takımda.devid, santos, baaroni(adam brezilyadan ama yetenek yoksunu) az zararla gitse iyi olur.ali bilgin, önder, vederson….bilmiyorum Anadolu takımları bile düşünür transfer etmeden önce. m.topuz’da gitsin diyeceğim ama o kadar para verildi önce biraz kanıtlasın kendini artık. Burak’ı verip üstüne çuvalla para ile gökhan ünal’ı aldık. semih gibi problem çıkarmazsa eğer alternatif yedek olabilir. Selçuk’da hep kazma gelmiştir ama bu sene son zamanlarda formda ve az paraya daha iyisi yerli piyasada bulunamayacağına göre kalmasında bir sakınca yok gibi. Geriye Gökhan gönül, lugano, bekir, özer ve alex. Bence takım artık alex’siz oynamaya artık yavaşa yavaş alışsa ve onsuz bir sistem geliştirse iyi olur ama adamda alex.tek başına takım.zor bir karar, alex olsun mu, olmasın mı?Gökhan gönül’ü sağ bek olarak beğenmem ama o hırs, o mücadele.O da giderse takım da zaten az olan ruh iyi bitecek.(yalnız oda biraz isabetli orta nasıl yapılır, nasıl sıfıra inilip gol pozisyonu üretilir çalışsa hiç fena olmaz) ya da alternatif pozisyonda düşünülebilir.(aragonesin kararı gibi mi olacak bilmem ama ön libero oynar gibi geliyor bana)
devam edecek.

Hiç yorum yok: