9 Mayıs 2010 Pazar

transfer(devam)

Peki tüm bunların ardından kimler gelmeli:Yukarda az paraya dedik, ancak bir kerey mahsus tranfere para harcamak gerekiyor galiba. Kurulacak takımda parlayan olur ve iyi para veren talibi çıkarsa gönderilmelerinde sakınca olmamalı bence.
-birinci olarak volkan’a tecrübeli ve rahat oynamasını önleyecek Türk bir kaleci.(örneğin serdar kulbilge. onun tekrar gelmeyeceği düşünülürse atıyorum ömer çatkıç.)
-Lugano’nun yanına mutlaka yabancı ve adı bilica olmayan tecrübeli, sol ayağa iyi ve oyunu sakinleştirebilecek, kuracak bir stoper.(Ben İtalya’dan olsun derim. italyanmı olur İtalya görmüş yabancı mı artık bilmem. Eski bir Fenerbahçeli futbolcu vardır herhalde italyaya gidip bulacak o sporcuyu. thomas geldiğinde kim biliyordu?kimse ama maksimum fayda ile oynadı.E sezon iki futbolcuyla bitmeyeceğine göre Bekir’in yanına ankaragücün’den ediz ve kağan, kayseri’den eren manisa’dan hüseeyin araştırılabilir.tabi altyapı ne durumda bilmiyorum.can arat’tan iyi olanlar olabilir.
Sağ bek ve sol bek gerek tabi. benim adaylarım ali t. ve çağlar ama para durumu ve taraftar kabul eder mi araştırılmalı. yedekleri mutlaka altyapıdan olmalı.orta sahanın göbeğine baroni ve selçuğu unutturup eh be işte fenerin adamları diyeceğimiz iki adam bulunur herhal Avrupa aşındırılırsa. Mümkünse isimsiz olsunlar yoksa elde patlıyor. Alman ligi görmüş sert ve ayağa oynayan olabilir bence. mesela stutgart’ın lazio’ya kiraladığı Hitzlsperger ya da bayern’de oynayamayan Tymoshchuk.valencia’dan maduro’da olabilir. Benim dediklerim mesela .isimler kişiye göre değişir.futbolcular birazda yetenekli olsun denilirse İtalya görmüş brezilyalıda olabilir. Tranzon ceyhun’u verir mi acaba.
-biraz önce yavaş yavaş alex’siz oynamayı öğrenmeli dedik ya. onun yerli altenatifi eskişehir’den sezer olmaz mı diye düşünüyorum. Adam da doğuştan türk yeteneği ve alman altyapısı var. Özer ile beraber ileri uçtaki yabancı kontenjanını diğer bölgeler için kullanmayı sağlayabilirler. Sakatlık durumu nedir bilmiyorum ama trabzon’un serbest bıraktığı zafer yelen iyi futbolcudur. Galatasaray’ın bırakacak dedikleri barış özbek. Son zamanlarda gazetelerin yazdıkları gibi Caner.Bursa’dan volkan.
-Avrupada yetişmiş türk dedik ya. bunlar kim olabilir takıma alternatif olarak. Frankfurttan ümit, friburgdan ömer toprak.
- En uç mutlaka luca toni. Van nisterloy, kuranyi, hatta İtalya 2 torino’dan bianchi veya bu tarz kim olursa artık. isimli, isimsiz ama santrafor arkadaş. Fenerbahçe tarihinin şampiyonluklarına bakın bu tip santraforlu takımlar rahat şampiyon olmuşlar. Hasan vezir’li, anderson’lu PVH’lu, nobre’li takımları hatırlayalım. Kabul görür mi bilmem ama Necati iyi oynadı bu sezon. Takıma tecrübe de katabilir.
Evet kime sorsan çoğunluk bu isimleri söyler, ancak ne kadarı transfer edilebilir. Bir kısmı transfer edilse bile takım yenilenmiş olur ve problemli olanlar ayıklanarak devam edilirse birkaç sene sabırla gelecek on yıllık takım ortaya çıkmış olur. Takıma her yıl birkaç alt yapı ve yabancı serpiştirilerek, zorla değil rahat şampiyonluklar alan takım oluşturulur diye düşünüyorum. Sonuçta her sene bi dünya adam alamaya gerek bırakmayacak takım ortaya çıkmış olur. Başarı geldikçe talibi olan çıkar, satılır ama yeri alttan veya iyi araştırma ile dolar ve bu sirkülasyonla takım en az zararla yoluna devam eder.

Hiç yorum yok: